CAPET – Barcelona

El veneçolà Armando Álvarez forma part d’un grup de cuiners que sorgeix a continuació d’una generació que van sorgir a Barcelona fa uns deu anys: Jordi Vilà, Oriol Ivern, Xavier Franco, Albert Ventura, Adelf Morales. La influència d’aquests xefs, que van crear el concepte dels bistronòmics, es comprova en moltes de les propostes actuals que tenen moltes similituds en les ofertes gastronòmiques i en els formats. El Restaurant Capet a Barcelona no s’escapa de l’ascendència dels seus precursors.

Armando Álvarez va obrir el Restaurant Capet, al barri de Gracia, l’any 2014. Abans va treballar durant uns anys en el Coure amb l’equip de l’Albert Ventura de cuiner i cambrer. Després de consolidar-lo, el local es va quedar petit i l’any 2018 decideix desplaçar el restaurant a Ciutat Vella on s’instal·la al carrer Cometa, un lloc amagat darrera l’Ajuntament. En aquesta aventura no va abandonar el restaurant original, el va deixar en mans del seu germà petit l’Ezequiel, li van donar el nom de Petit Capet i li van donar un nou enfocament, més informal, més jove, més canalla, amb plats més senzills i un preu inferior al del seu germà gran.

El Capet es localitza en un petit carrer en un local en que entra força llum gracies a grans cristalleres i portalons. En l’interior, a peu de carrer, es disposa un menjador ampli amb la cuina a la vista i un altell on s’ubiquen unes quantes taules més. El lloc és lluminós, confortable i tranquil. Pels més tafaners i que vulguin contacte directe amb els cuiners hi ha l’opció de fer-se un lloc en la barra que es troba en un costat de la cuina, on pots contemplar el treball que realitzen.

L’oferta consisteix en una carta relativament curta on es proposen un seguit de platillos com a entrants que es poden compartir i una selecció de carns, peixos o arrossos com a plats principal. Una carta on destaca el producte de temporada i de proximitat en combinacions senzilles que tenen l’objectiu de treure el màxim rendiment al producte estrella del plat. Una d’aquelles cartes en la que pots trobar problemes per decidir-te perquè tots els plats et criden l’atenció.

El Xef aposta per una cuina senzilla però amb personalitat. En la que juga amb tres o quatre ingredients, utilitzant bona tècnica i sense errades en les coccions. En ocasions, amb combinacions arriscades però de bon resultat com els musclos amb escabetx amb papada de porc, o l’albergínia laquejada amb toffe i gelat de iogurt de postres. La majoria de creacions tenen sentit, aconsegueixen treure el màxim rendiment al producte principal i estan saboroses.

El Restaurant Capet és un exemple de cuina de mercat elaborada de manera honesta amb un resultat competent. El talent del xef i els bons productes de mercat estan al servei de proporcionar un gran resultat sense massa filigranes, en un escenari modest i senzill. En definitiva el que s’anomena un bistronòmic, alta cuina d’autor a un preu assequible, un més a Barcelona.

  • No m’ha agradat:
  • Els eterns temps d’espera entre plat i plat.
  •  
  • M’ha agradat:
  • Una carta amb molts plats objecte de desig.
  • La carta de vins. Una bona selecció amb uns preus assequibles.
  • El risc de presentar un albergínia de postres.
  • Els xips de trompeta de la mort acompanyant l’ou. Un crunch deliciós.
  •