BO.TIC – Corçà

Bo.tic és un restaurant situat a Corçà, al cor de l’Empordà, on l’Albert Sastregener i la Cristina Torrent, cuiner i sommelier, ofereixen una proposta gastronòmica creativa i innovadora que pren de referència l’essència de la cuina tradicional catalana, completada amb un servei excel·lent i una bodega molt ben seleccionada. És un d’aquests llocs que no fan soroll però que tenen més d’una visita.

Abans d’obrir Bo.tic, l’Albert Sastregener, ja tenia un bagatge professional ampli. Es va formar a l’Escola d’Hostaleria de Girona i a l’escola de pastisseria Espai Sucre. Va treballar en els equips d’el Roser, de Mas Pau, de l’Àbac i de l’Aliança de l’Angel. També va ser cap de cuina de la Cuina de Can Pipes on va aconseguir una estrella Michelin. El Bo.tic no estaria complet sense la imprescindible aportació de la Cristina Torrent com a sommelier i encarregant-se de l’atenció als clients amb amabilitat i eficàcia.

Es tracta d’un restaurant molt consolidat. Va obrir les seves portes l’any 2007, de la ma d’uns joves Albert i Cristina, en una antiga farinera remodelada ubicada a Corçà. Van començar l’aventura amb il·lusió i exigència, i ben aviat els hi va arribar un reconeixement inesperat, la guia Michelin els va atorgar una estrella l’any 2009. Michelin els va posar al mapa, els hi va portar turisme estranger, els va fer més coneguts però no els va fer canviar el seu full de ruta. Van seguir fent el que els hi agrada, sense pressions, sense obsessionar-se i progressant amb pas curt però ferm.

Després de deu anys en aquest primer local, l’any 2017 decideixen buscar un nou lloc per instal·lar-se. Troben el lloc adequat en el mateix municipi, en un edifici més espaiós, remodelant una antiga edificació que havia estat un taller de carruatges. L’espai és modern i ampli, amb un agradable jardí on prendre aperitius i cafès, dos sales menjador amb un disseny minimalista i elegant, i una cuina amplia que segons explica l’Albert ja s’està quedant petita. La cuina té una taula on pots menjar gaudint de l’espectacle de l’equip de cuina treballant.

Bo.tic Albert Sastregener

L’evolució del Bo.tic és una evidència per a qualsevol dels clients que poden gaudir-lo cada cert temps. El inconformisme, les ganes de millorar, de seguir un camí propi, de no estancar-se ha permès, no només arriscar-se a realitzar un canvi de local, sinó a practicar una cuina en constant evolució i en millora continua recercant l’excel·lència. La progressió és palpable per l’entorn i per una oferta gastronòmica exigent amb la matèria primera, innovadora i inconformista.

L’oferta del restaurant consisteix en tres menús: el petit menú de 68 euros, el menú degustació de 99 euros i el menú del xef de 149 euros. Hi ha la possibilitat de poder reservar la taula del xef en la que menges observant el treball dels cuiners, que et serveixen i t’expliquen els plats. En aquesta taula sempre es serveix el menú del Xef. En la visita que vam fer el mes d’agost vam triar aquesta opció i l’experiència em va semblar realment extraordinària.

El menú del xef conté més de vint-i-cinc elaboracions. Plats creatius de gran nivell tècnic i culinari, en la que el xef fa evolucionar la cuina tradicional catalana amb l’objectiu d’aconseguir sabors nítids, clars i saborosos. L’Albert treballa molt bé amb les textures, sobre tot les cruixents, de manera que aquests sabors nítids i reconeguts no avorreixen, sinó que et sorprenen i donen alegria a les preparacions.

Dels passes del menú són molt destacables el cotó de foie que et transporta a la infantesa però amb sabor de fetge d’ànec; el caviar amb caviar un canapè fet de galeta de caviar ple de caviar; l’steak tàrtar de vaca vella amb tòfona realment saborós; i el suquet d’escrita i el dot estofat on el xef s’aproxima a una cuina més clàssica que no ha abandonat mai. Punt i apart mereixen els dos excel·lents serveis que anomena la pastisseria: el xuixo amb tòfona, el pastis cobert de tòfona tallada i farcit de crema de bolets; i el taten de poma verda i anguila fumada.

El menú està extremadament meditat, preparacions pensades per agradar, per fer gaudir al comensal servides en una degustació gastronòmica llarga que està entre les millors que es poden prendre a Catalunya avui en dia. El complement perfecte a aquesta experiència és que el propi xef o els cuiners et serveixen els plats o te’ls emplaten davant teu, t’expliquen com estan preparats, quins ingredients i tècniques han utilitzat en cadascun de les elaboracions i responen a totes les qüestions que puguis plantejar.

A Corçà, al cor de l’Empordà, al Bo.tic, podràs gaudir d’una vivència gastronòmica de primer nivell en un restaurant que té la maduresa, l’expertesa, l’espai, el servei i un nivell culinari més que sobrat com per obtenir la segona estrella Michelin.

M’ha agradat:

  • La vivència personalitzada de la taula del xef.
  • L’espai on està localitzat el restaurant.
  • El menú del xef, una de les millors degustacions que es poden prendre a Catalunya.
  • El tracte discret, natural, amable i eficaç del personal.
  • El xuixo amb tòfona.

No m’ha agradat:

  • Que el restaurant no disposi de pàrquing.